Mosolyszendvics

Emlékezés szeretteinkre, akik már nem lehetnek közöttünk...

Nekem mindig is a karácsony volt a legmeghittebb ünnep az összes közül, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ilyenkor összegyűlnek kicsik és nagyok, no meg nagyik, beindul a sütés-főzés, és minden kizárólag a szeretetről szól három napig.

Gyerekkoromban azt hittem, hogy mindenki, akit szeretek örökké velem lesz ilyentájt, a nagypapám mindig megviccel majd, mert ő a legnagyobb lókötő és legjobb cimbora, akivel mindenkit megtréfálhatunk és örökké újabb és újabb kalandokba keveredhetünk.

Persze később be kellett látnom, hogy az idő mindennél nagyobb úr, és ünnepekkor nem csak vidámság van, hanem már emlékezés is. Aztán azt is megtanultam az évek előrehaladtával, hogy szeretteinkre gondolva nem öntheti el szomorúság a lelkünket ilyenkor, hiába nincsenek már velünk, hiszen ők is azt kívánnák, hogy legyünk boldogok.

Így karácsony táján állj meg te is egy percre, emlékezz szeretteidre, emlékezz az együtt töltött időre, ahogyan most én is emlékszem drága nagypapámra.

Gyújts Te is gyertyát, és ebben a nagy rohanásban hagyj magadnak egy percnyi nyugalmat, legyél velük újra, gondolj rájuk békés szívvel felidézve a legszebb emlékeket!

Emlékezz szeretteidre, hozzátartozóidra, barátaidra!

Ha tetszett, oszd meg!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!